Voor leiders die gedreven worden door de zorg van morgen

Proactieve verbetering van de kwaliteit vraagt om zorgprofessionals die adequaat zijn toegerust om zelf initiatief te nemen om verbeteringen te realiseren. Daar leiden de umc's toe op in deze interprofessionele master, voor mensen die volop in de patiëntenzorg actief zijn.

In de postinitiële master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg leiden alle umc's samen een interdisciplinaire doelgroep van getalenteerde zorgprofessionals op die als (toekomstige) leiders gedreven zijn voor de verbetering van de kwaliteit van zorg: artsen (geregistreerd medisch specialisten of huisartsen), apothekers, verpleegkundigen, physian assistants en paramedici met een afgeronde HBO+ achtergrond (bijvoorbeeld verpleegkundig specialist) met posities op of dichtbij de werkvloer.

Dit doen we door het vergroten van hun kennis en kunde in evidence-based kwaliteitsverbetering en het versterken van hun veranderkracht, leiderschap en multidisciplinaire samenwerking. Op die manier zijn deze zorgprofessionals in staat om vanuit hun eigen positie in de zorg niet alleen succesvol kwaliteitsprojecten te initiëren, te begeleiden en uit te voeren, maar ook een sterke bijdrage te leveren aan de verspreiding van deze kennis en kunde op de werkvloer.

Aanmelden voor de NFU-master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg

De vijfde editie van de NFU-master is in september 2022 gestart. Download de flyer over de NFU-master.

Op deze interactieve online landkaart is met één klik te zien waar alumni en huidige studenten van de master op dit moment werken. 

Alumnus Joris Fuijkschot vertelt over zijn (leer)ervaring:

dr. Joris Fuijkschot

Kinderarts in het Radboudumc

Toekomst master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg

De Master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg wordt in de toekomst niet meer aangeboden. De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft 8 september jl. besloten om de tweejarige masteropleiding niet langer voor te zetten.

Lees meer: NFU Consortium Kwaliteit van zorg | Toekomst Master Kwaliteit en Veiligheid (nfukwaliteit.nl