Voor leiders die gedreven worden door de zorg van morgen

Onderwijs in Kwaliteit

Proactieve verbetering van de kwaliteit vraagt om zorgprofessionals die adequaat zijn toegerust om zelf initiatief te nemen om verbeteringen te realiseren. Daar leiden de acht umc's toe op in interprofessionele onderwijsinitieven voor mensen die al volop in de patiëntenzorg actief zijn.

In de postinitiële master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg leiden de acht umc's samen een interdisciplinaire doelgroep van getalenteerde zorgprofessionals op die als (toekomstige) leiders gedreven zijn voor de verbetering van de kwaliteit van zorg: artsen (geregistreerd medisch specialisten of huisartsen), apothekers, verpleegkundigen en paramedici met een afgeronde post-HBO master (bijvoorbeeld verpleegkundig specialist) of studie verplegingswetenschap met posities op of dichtbij de werkvloer.

Dit doen we door het vergroten van hun kennis en kunde in evidence-based kwaliteitsverbetering, en het versterken van hun veranderkracht, leiderschap en multidisciplinaire samenwerking. Op die manier zijn deze zorgprofessionals in staat om vanuit hun eigen positie in de zorg niet alleen succesvol kwaliteitsprojecten te initiëren, te begeleiden en uit te voeren, maar ook een sterke bijdrage te leveren aan de verspreiding van deze kennis en kunde op de werkvloer.

De start van cohort 2020 (4e editie) is in verband met de uitbraak van het coronavirus verplaatst naar januari 2021,

Download hier de flyer over de NFU-master.

Alumni Joris, Sharon en Angelien vertellen over hun (leer)ervaring:

dr. Joris Fuijkschot

Kinderarts in het Radboudumc

Sharon van de Ven, MSc

Procesbegeleider verpleegkundig leiderschap Evidence-based practice
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Angelien Borgdorff

MSc in Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg
Huisarten Utrecht Stad