Voor leiders die gedreven worden door de zorg van morgen

Proactieve verbetering van de kwaliteit vraagt om zorgprofessionals die adequaat zijn toegerust om zelf initiatief te nemen om verbeteringen te realiseren. Daar leiden de umc's toe op in deze interprofessionele master, voor mensen die volop in de patiëntenzorg actief zijn.

In de postinitiële master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg leiden alle umc's samen een interdisciplinaire doelgroep van getalenteerde zorgprofessionals op die als (toekomstige) leiders gedreven zijn voor de verbetering van de kwaliteit van zorg: artsen (geregistreerd medisch specialisten of huisartsen), apothekers, verpleegkundigen, physian assistants en paramedici met een afgeronde HBO+ achtergrond (bijvoorbeeld verpleegkundig specialist) met posities op of dichtbij de werkvloer.

Dit doen we door het vergroten van hun kennis en kunde in evidence-based kwaliteitsverbetering en het versterken van hun veranderkracht, leiderschap en multidisciplinaire samenwerking. Op die manier zijn deze zorgprofessionals in staat om vanuit hun eigen positie in de zorg niet alleen succesvol kwaliteitsprojecten te initiëren, te begeleiden en uit te voeren, maar ook een sterke bijdrage te leveren aan de verspreiding van deze kennis en kunde op de werkvloer.

Aanmelden voor de NFU-master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg

De vijfde editie van de NFU-master is in september 2022 gestart. Download de flyer over de NFU-master.
De volgende editie start in september 2024. U kunt zich via deze link aanmelden (sept 2024-sept 2026). 

Op deze interactieve online landkaart is met één klik te zien waar alumni en huidige studenten van de master op dit moment werken. 

Alumni Joris, Sharon en Angelien vertellen over hun (leer)ervaring:

dr. Joris Fuijkschot

Kinderarts in het Radboudumc

Sharon van de Ven, MSc

Procesbegeleider verpleegkundig leiderschap Evidence-based practice
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Angelien Borgdorff

MSc in Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg
Huisartsen Utrecht Stad