Voor leiders die gedreven worden door de zorg van morgen

In de postinitiële master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg leiden de acht umc's samen een interdisciplinaire doelgroep van getalenteerde zorgprofessionals op die als (toekomstige) leiders gedreven zijn voor de verbetering van de kwaliteit van zorg: artsen (geregistreerd medisch specialisten of huisartsen), apothekers, verpleegkundigen en paramedici met een afgeronde post-HBO master (bijvoorbeeld verpleegkundig specialist) of studie verplegingswetenschap met posities op of dichtbij de werkvloer.

Dit doen we door het vergroten van hun kennis en kunde in evidence-based kwaliteitsverbetering en het versterken van hun veranderkracht, leiderschap en multidisciplinaire samenwerking. Op die manier zijn deze zorgprofessionals in staat om vanuit hun eigen positie in de zorg niet alleen succesvol kwaliteitsprojecten te initiëren, te begeleiden en uit te voeren, maar ook een sterke bijdrage te leveren aan de verspreiding van deze kennis en kunde op de werkvloer.

Aanmelden voor de NFU-master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg

De vierde editie van de NFU-master is inmiddels gestart. U kunt zich via deze link aanmelden voor de vijfde editie (sept 2022-sept 2024). Download de flyer over de NFU-master.

Op deze interactieve online landkaart is met één klik te zien waar alumni en huidige studenten van de master op dit moment werken. 

Alumni Joris, Sharon en Angelien vertellen over hun (leer)ervaring:

dr. Joris Fuijkschot

Kinderarts in het Radboudumc

Sharon van de Ven, MSc

Procesbegeleider verpleegkundig leiderschap Evidence-based practice
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Angelien Borgdorff

MSc in Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg
Huisarten Utrecht Stad