Het NOS-journaal maakte met Marieke Pierik en collega’s en Sanne van Buggenum – Wolter  een item over de gemakken van de IBD-coach, het Radio1 journaal sprak met Angelique Weel over de samenwerking van het Maasstadziekenhuis met huisartsen in de reumazorg, die resulteert in aanmerkelijk minder verwijzingen.

Vorige week sloot Judith Huirne deze interviewserie voorlopig af met een bevlogen toelichting op noodzaak en functioneren van de app IkHerstel, die bewerkstelligt dat mensen na een operatie sneller de gewone activiteiten weer oppakken.

Zorgvisie bracht een blog van Jan Hazelzet en Nico van Weert, waarin zij op basis van praktijken uit het boek ontraden om vanuit een centraal bureau te definiëren wat ‘onnodige zorg’ – je zult de nuance missen die uiteindelijk de sleutel tot het concept is. Deze week in Zorgvisie: Nico van Weert en Piet ter Wee over de organisatorische bedding voor waardegedreven zorg. Waardegedreven zorg moet niet langer van bevlogen pionierswerk afhangen, zo betogen zij, maar structureel worden georganiseerd. En daarmee hebben we de cirkel deze zomer rond gemaakt en nodigen we uit het werk op een volgend niveau voort te zetten.

De belangstelling voor het boek

Als de boekverkoop zo door blijft lopen zijn we nog voor de herfstvakantie aan een tweede druk toe. Tevens wordt er gewerkt aan een Engelse vertaling in druk en e-book.