Uitgenodigd! Studium Generale ‘Successful change in quality improvement’

Wat zijn de barriers en facilitators voor succesvolle kwaliteitsverbetering onder leiding van zorgprofessionals? In de eerste Studium Generale van de NFU-master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg delen we Nederlandse en Amerikaanse succes- én faalverhalen. Omdat we willen leren.

Centraal staat de bijdrage van Jack Silversin en Mary Jane Kornacki. Zij hebben samen jarenlange ervaring in veranderprocessen in de zorg, onder meer in het bekende Virginia Mason Medical Center in Seattle (VS). Van hun hand verscheen het boek ‘Leading Physicians Through Change. How to Achieve and Sustain Results’. Eén van de thema’s waarop zij zullen ingaan is verbeteren vanuit een complementair multiprofessioneel veranderteam met een gedeelde visie. Zorgprofessionals die NFU-master volgden, delen hun ervaringen in het verbeterproject dat zij in het kader van hun opleiding in hun umc/ziekenhuis leidden.

Heb je interesse in de NFU-master, of ben je student, alumnus of docent? Dan ontmoeten we je graag op donderdagavond 14 september 2017 in Driebergen. Meld je hier aan voor de Studium Generale.

KiZ over NFU-master

Lees meer over de NFU-master in de laatste uitgave van het tijdschrift Kwaliteit in Zorg (KiZ) - juni 2017 - met daarin onder meer de artikelen: