Symposium: ‘Beter samen: passende zorg in verbinding en beweging’

Op vrijdag 4 oktober vindt in het Radboudumc in Nijmegen het symposium ‘Beter samen: passende zorg in verbinding en beweging’ plaats.

Nu de master Kwaliteit en Veiligheid in de patiëntenzorg gaat stoppen, is het goed om samen terug te kijken naar de opbrengsten van de opleiding. Ook kijken we graag vooruit naar de samenwerking in de toekomst.

Programma

Op deze dag bieden we bezoekers inspiratie, kennis en praktische tips en tricks over passende zorg. Hoe bewegen we innovatief en duurzaam verder met kwaliteitsverbetering? En hoe doen we dat interprofessioneel, samen met patiënten en lerend van en met elkaar in onze netwerken?

In plenaire sessies en kleinere groepen staan we stil bij de praktijk van passende zorg. Wat zijn onze ervaringen en hoe werken we daarin samen? Ook is er een collegetour, waarin verschillende partijen en professionals met elkaar in gesprek gaan over passende zorg, vanuit het perspectief van de huisarts, het ziekenhuis en de verzekeraar.

Sprekers

Dagvoorzitter is Jan Kremer, speciaal gezant Passende Zorg. Daarnaast zullen Karin Timm van het Zorginsituut Nederland, Edwin van der Meer van het BovenIJ, Anneke van Vught van NZA, Teus Linsen van Menzis en Dorien Zwart, hoogleraar huisartsgeneeskunde bij het UMCU meepraten over passende zorg. Giuseppe Marzio zal ons meenemen in de kunst van storytelling.

Tijdens het symposium krijgen de afgestudeerden van de Master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg hun diploma en maken we kennis met de kwaliteitsprojecten van deze nieuwe alumni.

Het programma is hier in te zien.

Aanmelden voor het symposium kan hier.