Schijnwerpers op zorgverbetering door samenwerking in oncologie

Samen met V&VN, SONCOS en het UMCG Cancer Center zetten we op 2 mei de schijnwerpers op de zorgverbetering in de Nederlandse oncologie tijdens de interactieve bijeenkomst ‘Continuous Learning in Healthcare Delivery in The Netherlands’ tijdens het International Forum on Quality and Safety in Healthcare in Amsterdam.

Op deze dag nemen toonaangevende professionals nationale en internationale deelnemers mee in de nieuwste inzichten, werkwijzen en samenwerkingen op het gebied van de oncologische zorg, met daarbij een focus op leren en verbeteren, zie het programma van deze sessie M2 op van het International Forum.

En verder: Steering on Quality – Learning and Improving
Op vrijdag 4 mei leiden Roos Trooster en Erica de Loos vanuit het programma Sturen op Kwaliteit een sessie ‘Steering on quality across hospitals: form patient’s bedside to boardroom’. Meer dan 250 deelnemers schreven zich in voor deze sessie (F5).

Los van het programma van het International Forum organiseren we op de avond van 2 mei een invitational waarin we met sprekers uit eigen kring, waaronder Mark Kramer (VUmc), en buitenlandse collega’s, waaronder Göran Henriks (Jönköping, Zweden) en Don Berwick (IHI, VS) het thema ‘Steering on Learning and Improving’ verder exploreren. De genodigden ontvingen hierover reeds bericht. Een verslag van deze invitational nemen we op in de volgende nieuwsbrief.