Eerste diploma’s NFU-master

Zeventien medisch specialisten, verpleegkundigen en apothekers hebben de tweejarige NFU-master succesvol afgerond. Zij kregen op 7 september jl hun masterdiploma. Nog niet eerder werd dit diploma uitgereikt in Nederland.

Een bijzonder moment: twee jaar geleden zijn we als acht umc’s gestart met deze opleiding’, vertelt opleidingsdirecteur Hub Wollersheim. "In de master leiden we zorgprofessionals op tot veranderaars op het gebied kwaliteit van zorg. Het idee is dat zij, binnen de eigen afdeling en breder in hun instelling, hierin ware pioniers worden."

Joris van Fessem, anesthesioloog in het Erasmus MC, is een van hen. Hij paste de kennis die hij in de modules van de master opdeed, toe in eigen huis gericht op de verbetering van de preoperatieve voorbereiding voor patiënten die antistollingsmedicatie gebruiken. Joris: "In de master heb ik geleerd om een verbeterproject echt evidence-based uit te voeren. Daarbij was het ook een hele ontdekking om te zien over hoeveel schijven iets gaat om een instellingsbrede verandering te realiseren! Goed overleg met en hulp van de juiste personen in je organisatie is onontbeerlijk." "Een heel mooi en methodisch gedegen project", oordeelden de examinatoren. Joris ontving het masterdiploma met het predicaat Cum Laude.

In september is de tweede jaargroep met 21 studenten aan de NFU-master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg begonnen.